10. november
Mortensaften
Surbrød med kroens gravad laks
med dild og rævesauce.
Andesteg med hjemmesyltet rødkål & brune kartofler.
Hertil hvide kartofler, svesker, æbler & tyttebær.
Til dessert gammeldaws æblekage.
kr. 395,- for 3 retter
Hvorfor spiser vi and eller gås 10. november?
Vi holder mortensaften fordi Martin Luther blev født den 10. november og døbt den 11. november. Han fik sit navn efter dagens helgen: Sankt Martin af Tours, som vi i Danmark kender som Morten Bisp.
Morten Bisp døde den 11. november, og derfor bliver dagen kaldt mortensdag og aftenen forinden er mortensaften.
Morten Bisp havde et godt ry, da han hjalp fattige og syge. Befolkningen i Tours ville derfor vælge ham som biskop, men det var Morten Bisp overhoved ikke interesseret i og da indbyggerne i byen kom for at udnævne ham, så gemte han sig i en gåsesti.
Det gjorde bare af gæssene begyndte at skræppe og afslørede Morten Bisp, som så blev afsløret og måtte påtage sig embedet som biskop af byen.
Som hævn overfor de skræppende gæs, som førte til hans udnævnelse foranstaltede Morten Bisp, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst en gås og spise den på den dag, hvor han blev afsløret.
Julefrokost
Marinerede sild
Kryddersild
Stegte sild i eddike
Karrysalat
Æg & rejer
Gravad laks med rævesauce
Hønsesalat
Fiskefilet med remoulade
Flæskesteg med rødkål
Andesteg med svesker og æbler
Æbleflæsk
Blodpølse med æblemos & kanelsukker
Medisterpølse – Frikadeller
Sylte med tilbehør
Ostebord & ris á la mande med lun kirsebærsovs